tirsdag 10. februar 2015

Sløyfe

Det er så enkelt å finne på små syprosjekt til jentene, men til gutter er det alltid litt verre. I dag har jeg bestemt meg for å sy noe til minstemann fra stoffrestekurven. Og er det noe 4-år gamle gutter aldri kan få nok av er det ...ehhh ...sløyfer...


En sløyfe er jo ikke vanskelig å sy idet hele tatt, men her kommer en rask fremgangsmåte likevel.

1) Du trenger to stoffbiter, en på ca 18 x 13 cm og en bit på ca 6 x 12 cm. Jeg brukte et ganske grovt bomullsstoff fra IKEA som jeg hadde liggende.

2) Brett langsidene på den store biten mot hverandre, og sy en søm på vrangsiden.


3) Vri stoffstykket slik at sømmen kommer på midten og sy deretter igjen den ene kortsiden (se bildet).


4) Vreng stoffet over på retten, brett inn kantene på den åpne kortsiden og sy igjen denne også. Nå har du et rektangel. Stryk dette, det blir både penere og lettere å jobbe med det da.


5) Brett inn sidene i rektangelet som vist på bildet. Det kan være greit å bare sette en liten limdråpe under hver brett, så holder de seg på plass. 


6) På det minste stykket, brett inn  kantene fra hver av langsidene slik at stoffet blir liggende tredobbelt. Lim (eller sy om du vil det).
 
7) Press/brett det største tøystykket ned på midten slik at det får en sløyfeform. Legg det smale båndet rundt sløyfen, og sy en søm på baksiden for å holde båndet på plass. Klipp av resterende stoff. Nå er sløyfen klar. Det er flere måter å bruke sløyfen på, og flere måter å feste den på:
 
a) Sikkerhetsnål, nå kan du feste sløyfen rett på en skjorte eller jakke
b) Lim/fest sløyfen til en klemme. Nå kan søstrene bruken den i håret eller den kan for eksempel festes til en hatt?
c) Tre gjennom en strikk. Tilpass lengden på strikken slik at den passer under kragen på penskjorten.
 
Voila...kanskje dette til og med er noe for far?
 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar