mandag 2. juni 2014

God kveld Fru Parsell!

Familien Knappoli har nå fått parsellhage på en idyllisk liten gård (nesten) midt i Bergen. Vi har fått hele 24 kvadratemeter til å boltre oss på, og her skal det bli økologisk jordbruk. Jeg vet at 24 kvadratmeter ikke høres så mye ut, men jeg lover at det er mer enn nok arbeid, og jeg aner virkelig ikke hva jeg skal fylle alle disse kvadratmeterne med....


Men en ting er sikkert det blir POTETER!

Vi kjøpte 2 sekker med offentlig godkjente setteopoteter (a 5 kg), type Aksel og Berber. Aksel er en tidligsort, og skal gi  melne poteter. Disse er perfekt til potetmos og bakte poteter. Berber er
også en tidlig sort, men er fastkokende, og perfekt til en deilig biff i følge med (forhåpentligvis) andre selvdyrkede grønnskaker.

Siden vi kom litt sent igang med potetplantingen (heter det det?!), så var det jo flaks at det var tidligpoteter. Tidligpoteter skal ikke, som navnet kanskje kan tilsi, tildigere i jorden, men de blir tidligere ferdig om du putter dem i jorden når du skal (og siden vi var litt sent ute så blir de kanskje ferdige i løpet av 2014 sesongen).

Etter at potetene lå lyst og varmt på kjøkkenbenken noen uker fikk de fine groer, og i helgen kom de endelig  i jorden. Nå er det bare å sette seg tilbake i hagestolen og se på at de vokser...ok, må kanskje vanne litt innimellom da.

Hurra dette blir så gøy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar