onsdag 11. desember 2013

Stjerneklar tutorial - Enrica Dray Stjerne
Modulære stjerner er høyaktuelle i disse føjulstider, og denne bretter du i løpet av 10-15 minutter. Første gang du setter den sammen kan den være litt tricky, men så går det unna på 4-5 minutter.

Stjernen kalles for en Enrica Dray stjerne, etter damen som har designet den. Den består av åtte, enkle moduler, og settes sammen i en ring som til slutt danner en åttekantet stjerne.

Du begynner med et kavadratisk ark som du folder diagonalt.


Deretter bretter du sidene inn mot midtlinjen, og til slutt bretter du opp den nederste trekanten slik at du får en trekant som ser ut som på bildene under.


Nå skal du åpne opp igjen trekanten. Du ser tydelig brettelinjene som du har laget. Disse skal du brette tilbake etterpå, men først skal du brette arket i to (på kryss av den forrige diagonalen) slik at du får laget en brettelinje litt ovenfor den brettelinjen som du laget i forrige omgang. Ehh? Var det forståelig?!Når du åpner arket så skal det se slik ut.

Deretter bretter du inn den nederste trekanten, og de to på sidene slik at du får laget en trekant (Aha, denne har du jo sett tidligere i prosessen). Snu trekanten rundt, og brett langs den siste brettelinjen du laget. Nå er du ferdig med en modul.

Brett tilsammen åtte moduler, før du begynner å sette sammen stjernen.


Jeg har ikke rukket å lage en god tutorial om hvordan stjernen settes sammen, men du kan finne en fin oppskrift her. Du fester en og en modul i hverandre og bygger stjernen gradvis. Første gang er det litt knotete, og den siste biten må lirkes på plass, men så får du nok dreisen på det. Stjernen ser ulik ut på for- og baksiden, så du kan selv velge hva som skal være fremsiden på din stjerne.


1 kommentar:

  1. Jeg visste det! Nå sitter jeg og surmuler, og rive meg i håret - mens Aurora forsøker å løse gåten med den siste modulen... hrmpfh!! Men jeg har en løsning imorgen, på jobb :D Så det blir alltid en ordning ;)

    SvarSlett