lørdag 7. september 2013

Myke dynebukser

Fra farmor fikk vi en bunke avlagte dynetrekk. Du vet at i gamle dager var menneskene så små, eller så klarte man seg kanskje med litt kortere dyner enn vi gjør i dag. Uansett, dynetrekkene oppfylte ikke lenger dagens krav til lengde, og ble pensjonert til de evige skaps hvile, helt til de heldigvis dukket opp hos oss for å vekkes til et nytt og aktivt liv igjen. 


Med min nye Turbo Jaguar Overlockmaskin tenkte jeg at nå må det syes litt, og helst noe enkelt som blir ferdig i en fei. Minsten trenger pyjamasbukser, og det kan vel ikke være så vrient å få til? 

Det perfekte med dynetrekk er jo at de allerede ligger dobbelt, så jeg laget et mønster etter et par gamle bukser (uten sidesøm), festet det med knappenåler, og klippet ut to mønstre i en fei. 


En ide når du syr av gamle dynetrekk er å sjekke fargen og mønsteret inni dynen. I mitt tilfelle var fargen mye klarere på innsiden siden det har vært mindre slitasje der. Vet ikke om det kommer så godt frem her på bildet, men fargeforskjellen var STOR. 


Delene ble sydd sammen på vrangen, først i baken, så foran, deretter syr du sammen begge beina i en omgang. Siden jeg nettopp har fått overlockmaskin overlocket jeg beina nede. Det ble så som så, men greit nok. I livet overlocket jeg først, og sydde deretter en løpegang til strikk. Tada! Ferdig! Og så gøy det var med ny maskin! Tror det blir mye sying i helgen. Jeg prøvde å få til Flatlock i livrt, men det ble ikke helt bra. Tror jeg må lese meg litt opp på det ;-) 
1 kommentar:

  1. For et kult stoff! Jeg er på jakt etter avlagte dynetrekk, men hos min familie har dessverre alt havnet hos Fretex for lenge siden.
    - lille trille-

    SvarSlett