fredag 16. august 2013

Mr Moron Macaron

Siden dette ikke er en kake-blogg kan jeg med god samvittighet legge ut bilder av mitt siste DIY-prosjekt; nydelige, mintgrønne franske makroner. Vel, et bilde sier mer enn 1000 ord, og stopp litt sier du, de er ikke mintgrønne og heller ikke så nydelige! De er derimot Kermit-grønne og klumpete, og ved nærmere øyensyn litt usømmelige også! Ja ja, du har rett, sier jeg da; men de smaker supergodt og DET er det er jo egentlig det viktigste! Siden jeg fikk kolikk sist gang jeg laget makroner (skålding av mandler, male mandler, piske marengs i en annen bolle, blande, farge, sprøyte, vente, bake, avkjøle, lag fyll og så videre) bestemte jeg meg for å gå for en enklere variant denne gangen. Og hvor går hobbybloggeren når hun trenger hjelp? Riktig, Panduro! Der har de en super Macaroon-miks, og den har jeg nå prøvd. (Og jeg har lært meg at makroner faktisk IKKE heter Macaroons på engelsk, men macarons, for macaroons er noe helt annet).


Her følger fremgangsmåten:
Vei opp blandingen, vei litt vann, bland i miksmasteren, sprøyt ut på en makronplate, vent, stek, avkjøl, putt i litt ferdigfyll, og vips. Deilige makroner med no work. Ikke sprakk de i toppen heller! Men jeg ser at jeg kunne hatt en litt mer flytende røre for den største utfordringen min ble sprøyteposen og sprøytespissen. Den var for smal og gav meg noen underlige formete makroner. Og posen var muligens i GoreTex eller noe sånt for den kunne i allefall puste, og det sivet en grønn gugge ut av porene på den når jeg presset.. Ikke Fransk-makron-lekkert akkurat... Men vi har jo såpe og vann i huset..


Dette er sikkert ikke godkjent hos den rosa makronmafiaen, men jeg nyter nå mine kermitgrønne klumper mens jeg koser meg med Villa Perlesukkers fabelaktige beskrivelser av hvordan ekte makroner lages... 

Lover å skjerpe meg neste gang! 


Det var noen som ble fine altså... ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar