fredag 16. august 2013

Kanin og vaffel

Tidligere i sommer oppdaget jeg vaffelsøm. Gøy, enkelt og gir raskt resultat. Det du trenger er stoff, vanlig tråd og elastisk tråd. Og en symaskin. Alle maskiner kan sy vaffelsøm. Du bare bytter ut den vanlige undertråden med elastisk tråd. 

Denne toppen ble sydd av et firkantet tøystykke. Jeg målte Snapp rundt brystet, og klippet til et stykke som var dobbelt så bredt som hennes mål, sånn ca 1 m tror jeg. (Dette skulle egentlig blitt en kjole, men en akutt stoffkrise som inntraff underveis gjorde at jeg måtte klippe av ganske mye stoff, og da ble det en topp isteden). En husmor vet alltid råd.

Det som er mest stressmed dette prosjektet er at du må snurre den elastiske undertråden på spolen for hånd. Uhuu!  Husk at den ikke skal strekkes! Deretter er det bare å begynne å sy rette linjer fra en side til den andre. Jeg hadde en halv symaskinfots avstand mellom sømmene, maks stinglengde, og lav trådspenning. Allerede ved første søm begynner stoffet å rynke seg, så strekk i det etterhvert som du syr. Sy så mange omganger du trenger eller gidder, mål at du er fornøyd med bredden, og sy sammen til en topp. Jeg sydde to brede stropper som jeg festet foran, og midt bak. 


Du kan også sy igjen tøystykket til et rør før du begynner på den elastiske sømmen, men jeg innbiller meg at da blir det litt mer knot å få strukket stoffet..?


Hr. Kanin vil og være med..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar