onsdag 12. juni 2013

Sylykke og takk til alle dere som deler!

Jeg heter Vibeke og jeg elsker å sy! Det har tatt noen år før jeg kom igang, men nå bobler jeg over av sy-inspirasjon og glede. Jeg har endelig fått øynene opp for hvor gøy og enkelt det er å lage noe nytt. Baby-dollen som vi ble tvunget til å sy i 7. klasse ødela dessverre all syglede for meg i nesten 25 år, jeg greide ikke være nøyaktig nok, alt ble skjevt, og helt ærlig: det finnes ikke noe mer demotiverende for en fjortis enn å sprette opp alt det du har brukt siste 20 minutter på å sy. Gang på gang... Jeg er ikke så streng med mine sømmer som Frøken Håndarbeidslærer var, skeive sømmer er lov. Alt kan bli bedre, men det må jo være lov å være fornøyd med det uperfekte også. 

Jeg lærer noe nytt nesten hver gang jeg syr. For eksempel nye sømmer, enklere måter å feste kantebånd og bruk av bisebånd. Nå begynner jeg snart å bli klar for å sy i (gisp) glidelåser. Det er jo nå egentlig bare tiden det står på. Jeg har helst lyst til å sy hele dagen når helgen kommer, men det går jo ikke med tre småtroll i huset. Minsten tror at mammas symaskin er en leke, og han jubler når han hører lyden av symaskinen, da er det tid for å trykke på knapper, og vri på brytere. Ikke akkurat kilde til produktivitet...

I løpet av de siste månedene har vi fått oss syklubb(!) i gaten, og jeg har lært meg å sy sengetepper, puter, bukser, tights, skjørt, kjoler, luer og topper (til barn altså). Det er gøy å se fremgangen fra gang til gang, og etterhvert er plaggene blitt såpass fine at jeg kan gi dem bort i gaver uten å føle meg dum. 

Det som også har slått meg i denne sy-lærlingsprosessen (som jeg ennå befinner meg i), er hvor utrolig mye inspirasjon og informasjon som alle dere bloggere ute i verden deler med oss andre. Det er kjempegøy å lese om andres prosjekter. Bloggverden er virkelig noe annet enn det jeg trodde, og (haha) nå har jeg selv begynt å blogge om det jeg lager. Tusen takk til alle dere som deler, tips, triks, mønster og motivasjon. Uten dere hadde jeg ikke begynt å sy, men sittet og gremmet meg over mine 12 tommeltotter og tenkt på den Baby-dollen for 25 år siden....

Takk!!


På bildet er sengeteppet jeg har sydd til Snapp (ehh, jeg ser nå at bildet er tatt før alle tråder ble festet og klippet ;-) ) . Det var kjempegøy å sy teppet, så det skal jeg skrive mer om en annen dag. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar