torsdag 13. juni 2013

Redesign - ny cardigan av gammel genser

En av mine favoritter, den smale grå genseren som går til alt passer meg dessverre ikke lenger. Genseren er fin og ikke slitt, og jeg elsker de 3/4 lange armene. Jeg har ikke lyst til å kaste eller gi den bort riktig ennå, men den fortjener virkelig et liv utenfor skapet. Jeg har lurt litt på hva jeg skulle gjøre med den. Kanskje jeg kunne sy den om til en av jentene? Men jeg ville jo helst beholde den selv.... Her er redningen! Jeg laget den om til en cardigan! Legg merke til at jeg ikke skriver"sydde den om til en cardigan", for her er det virkelig ikke mye fiks søm som trengs. To sømmer, klipp, og sy på to kantbånd, og så er du i havn. 

Legg genseren flatt ut. Her er det greit å være litt nøyaktig. Mål deg frem til midten av genseren, og sy to sømmer nedover langs midten. La det være ca 1 cm klipperom mellom sømmene. Nå har du nesten en cardigan allerede. Når du har klippet den opp merker du at sidene krøller seg litt innover, det vil vi ikke ha noe av, så her må det skrives opp litt. Jeg tok et kantbånd, klippet til, og la en rense på innsiden av cardiganen, og en remse på utsiden. Den på utsiden brettet jeg over kanten, slik at den ble liggende over den på innsiden. Se bildene, så ser du hva jeg mener. 

Sy noen sømmer for å feste kantbåndene, fest trådene, og voila: din helt nye cardigan! Du kan selvsagt sette på noen knapper om du vil. Om halsen på genseren/cardiganen min var litt rundene så tror jeg jeg hadde satt på kantbånd der også. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar