tirsdag 11. juni 2013

Redesign - lett sommerkjole fra pensjonert T-shirt

Inspirert fra Pinterest har jeg nå begynt årets sommerkjole prosjekt - nytt liv til gamle, myke og kjære T-shirts. Powerpuff- girls T-shirt'en ble kjøpt i 2000, og er meeeeget godt brukt. De siste årene har den vært nedgradert til sove-T-shirt, men nå var det håp for et nytt og bedre liv for det trofaste klesstykket. 

I løpet av halvannen time (inkludert mye mas og fjas) i godt sylag i går kveld tryllet jeg frem denne herlige, lette og enkle sommerkjolen til Snipp. 

Et overraskende enkelt prosjekt. Man tager en gammel T-shirt, måler seg frem til midten ca (se bildet),  og skrår derfra til litt under armene. Klipp etter linjene.

Nå er det allerede nesten klart for siste steg; å sette på kantbånd/snorer, men først må toppen av for- og bakstykket "rynkes" litt. Det gjøres lett ved å sy en rett søm med stor stinglengde og høy trådspenning, da ser du at det rynker seg mens du syr. Magisk! Sy en "normal" søm over etterpå for å holde på rynkene. Til slutt fester du kantbånd som normalt på toppen av for- og bakstykket. 

Så er det på tide å lukke igjen litt på sidene, hvis ikke blir kjolen veldig slengete under armene. Her kan du enten måle på barnet ditt hvor stor åpning du må ha, eller gjøre som meg og ta det på gefylen... Jeg lukket sidene ca halvveis opp mellom der armhulene på den den gamle t-shirten hadde vært, og den rynkede toppen. 

Nå er det bare et steg igjen og det er å sy på kantbåndene/snorene. Jeg gjorde det i fire omganger, litt klossete og tungvint så jeg i ettertid, så jeg skal nå forklare deg hvordan du heller bør gjøre det:-). Mål ca hvor lange knytesnorer du vil ha, legg kantebåndet langs armhulene fra toppen av bakstykket til toppen av fremstykket, og legg til lengden på knytesnorene på hver side. Fest kantbåndene som vanlig langs kjolestoffey, og når du kommer forbi toppen, så bare syr du sammen kantebåndet slik at det lukkes til en snor.  Sett en knute på enden. Gjør det samme på motsatt arm, og vips: kjolen er ferdig!! 

Mine snorer er litt lange, men det er jo bare å klippe dem litt. For yngre barn kan det være en ide å sette noen sting gjennom knuten, slik at den ikke åpner seg. 

Beklager mangel på forklarende bilder, men det gikk så fort og greit at jeg glemte å ta bilder av de siste stegene. Håper det gikk greit å følge likevel.

Ha en fin dag i solen! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar