onsdag 19. juni 2013

Legoteppe

Plutselig ble vi også rammet av Lego- feber. Ja, altså vi har hatt Lego hele tiden, men for et par dager siden slo interessen ut i full blomst, og det ble bygget Lego både før og etter skoletid. Det var ikke tid til middag, og i allefall ikke kveldsmat. I tillegg til bygging ble det også lekt med Lego, og det kan jeg egentlig ikke huske at jeg gjorde..? Uansett elsker jeg Lego, og synes det er supert at barna glemmer tid og sted når de bygger og leker med klosser, enten de er rosa eller grønne. Jeg husker fra min barndom at jeg hade et smart Legoteppe, og mitt bidrag til å opprettholde byggegleden er et nytt Legoteppe, som selvsagt matcher Lego Friends jentenes pastell tema. Praktisk, oversiktlig og enkelt å rydde opp. 

Teppet er kjempelett å lage, og trenger kun 2 sømmer!  
- Klipp ut to like rundinger. Jeg brukte 100 cm diameter, men ser at det godt kunne vært 150 cm om man har mye Lego. Det kan være greit at innsiden er ensfarget så ser man klossene best. Husk, det er mye leting med Lego... Jeg brukte rester av et gammelt laken til innsiden. 
- Lag hemper. Jeg sydde sammen litt kantebånd og klippet det i ca 15 cm lange biter. 
- Fest hempene på vrangsiden av det ene stoffet som vist på bildet. Deretter bøyer du dem over på retten, og fester dem med en nål der. 
- Når alle hempene er festet, og bøyd inn på retten, legger du de to stoffsirklene rette mot rette, og syr en søm ca 0,5 cm fra kanten, nesten hele veien rundt. Hver gang du passerer en hempe rygger du tilbake og kjører over den en gang til. Jeg vil tro dette er det svakeste punktet på teppet, og det kan være greit å forsterke litt her. Behold en åpning som du kan vrenge teppet gjennom. 
- Stryk kanten slik at den blir fin og jevn, og stryk inn en fold på hver side der åpningen er. 
- Sy en søm 2-3 mm fra kanten av teppet, og hele veien rundt. 
- Tre en snor gjennom hempene, knyt den sammen i endene, og så er teppet ferdig. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar