fredag 21. desember 2012

Papirstjerne DIY Del2


Javel, du har brettet og brettet og pekefingeren er kanskje litt sår? Nå er det på tide å sette sammen alle papirbitene til en vakker stjerne.

Her er det bare å ta babysteps, en og en bit og bygge stjernen større og større. Det er kun to hoved-regler som gjelder.
  • Hver tagg på stjernen består av 3 papirbiter
  • Du må ha 5 tagger for å lukke en "sirkel
Det hørtes sikkert helt uforståelig ut, så nå setter vi bare i gang.

1) Åpne "flapen" på en papirform som vist på bildet. Flapen fungerer som en arm som holder rundt den neste papirformen.

2) Ta en ny papirform, og åpne flapen på denne også.

3) Stikk flappen til den første formen ned bak flapen på den nye papirbiten. Nå er de to papirbitene (løst) festet til hverandre. Spissen som de to har begynt å forme utgjør en tagg i stjernen.


  

4) For å lukke taggen må vi sette på en bit til. Husk at Hver tagg på stjernen består av 3 papirbiter.
5) Den tredje biten festes på samme måte, men skal nå lukkes med flappen fra bit nummer to. Husk å stramme litt til slik at de tre bitene utgør en tresidet pyramide.


6) Når du nå har lukket taggen, så er det bare å begynne på nytt. da åpner du en av  de tre flapene under pyramidene, og fortsetter fra steg 1.

Etterhvert vil du se at flere tagger sammen ser ut til å forme en slags sirket. Det er lett å falle for fristelsen å lukke denne etter 4 tagger, men vær tolmodig den skal lukkes etter 5 tagger! Etterhvert som du ser strukturen vokse frem blir det lettere å lukke sirklene, det skal alltid være 5 tagger i en sirkel. Ikke 6 og ikke 4!Bygg videre, hold deg til reglene! 3 i en tagg, og 5 i en sirkel, så ender du tilslutt opp med å lirke på plass den siste biten. Du må nok lirke og lure på plass flap'ene underveie, og vær forsiktig så ikke papiret revner.Den første stjernen skal være litt vrien å få på plass, du må prøve og feile litt, men så er det jo utrolig tilfredsstillende å stå der med det ferdige resultatet i hånden!


Gratulerer! Din første papirstjerne er født. Jeg vet du kommer til å bli hektet på å lage flere!!

Jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger på denne tutorial'en. Jeg har det i fingrene, men det er ikke så lett å forklare det.... Send meg gjerne en link til DIN papirstjerne!

2 kommentarer:

  1. Nå har jeg brettet meg en stjerne jeg og :) Og linket til innleggene dine! Takk for tutorialen!
    -Vera, Fold You So!

    SvarSlett