onsdag 27. juni 2012

Ballerina prinsesse skjørt


Snapp skal i 4-års dag i dag, og i går kveld fikk jeg den magiske ånden over meg og bestemte meg for å lage en overraskelse til henne: Et ballerina prinsesseskjørt som snurrer utover. Jeg fulgte Ein gul knapp sine kjempegode tips, og har nå laget verdens fineste prinsesseskjørt til Snapp. Snapp elsker kjoler og skjørt, og spesielt de som hun kan snurre og snurre rundt sammen med.

Ballerinaskjørtet ble laget av fire ulike tyllstoffer fra Stoff og Stil. Et lyserosa, et mørkerosa, et hvitt, og innerst et hvitt i stivt tyll. På grunn av at den stive tyllen klør litt, så sydde jeg på et rosa underskjørt helt innerst.
Suksess! Snapp elsket skjørtet! Og det passet perfekt (det var vel egentlig det jeg var aller mest overrasket over)!Og jeg synes også det ble kjempefint, spesielt med tanke på forholdene:
1) Jeg har aldri sydd et klesplagg før (sant)
2) Jeg hadde ikke målebånd, og tok mål basert på et gammelt skjørt som passer fint
3) Symaskinen tok fyr under produksjon (!!), så egentlig er skjørtet sydd for hånd.....Kjolen  ble laget slik:
4 lag med tyll i litt ulik tekstur og farge ble klippet ut i kvadrater ca 1 m.  I tillegg laget jeg tilsvarende kvadrat av et silkeaktig underskjørtstoff. Disse ble så brettet og klippet som Jamie viste (litt langt nede på siden) her , og ble dermed til fine sirkler. Til linning tok jeg et stykke rosa stretch stoff og målte dette til, brettet dobbelt, sydde igjen langsiden, og kortsiden (dette rakk jeg å gjøre før det sa poff og symaskinen tok fyr).  Jeg sydde først sammen de tre ytterste tyll lagene, deretter underskjørtet og det stive tyll skjørtet, og tilslutt alle tre sammen. Helt til stutt festet jeg skjørtet til linningen, og sydde på pynten.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar